Olen sitä mieltä, että suklaa ja homejuusto sopivat kaikkeen ja kaiken kanssa. Keskityn nyt suklaaseen. Voiko suklaasta ylipäätään sanoa mitään pahaa? Se vain on yksinkertaisesti niin hyvää. Itse tykkään erityisesti tummasta suklaasta. Valkoista en syö ollenkaan ja maitosuklaata syön, jos ei ole muuta. Mutta tumma suklaa -se on nautinto. Mitä tummempaa, sen parempaa. Suklaassa on vähän sama juttu kuin hyvässä lattessa: se edustaa arjen luksusta. Kun laittaa suklaapalan suuhun, maistuu maailma hetken aikaa vähän paremmalta. Sen takia varmaankin suklaata syödään suruun (minä ainakin syön), mutta se käy yhtä hyvin myös palkintona tai porkkanana hyvin tehdystä työstä. Tummassa suklaassa on lisäksi se hyvä puoli, että sehän on jopa terveellistä. Pieninä annoksina, mutta kuitenkin.
Kaikki suklaakakut ja -leivonnaiset ovat ihania. Olen löytänyt täydellisen suklaakakun ohjeen Glorian ruokalehdestä. Kakkuun tulee vain munia ja 300g tummaa suklaata, 4rkl hedelmäsokeria ja pähkinärouhetta. Ehkä jossain vaiheessa elämää alan kondiittoriksi. Myymälässä olisi tarjolla täydellistä suklaakakkua sekä hyvää kahvia. Sen kahvilan nimi olisi Laura Bakes Cakes.
Nyt olen käymässä Turussa. Täällä on monta ihanaa kahvilaa, josta voisin kirjoittaa. Suosikkini on jokirannassa oleva Cafe Art sekä keskustan tuntumassa oleva pieni paikka nimeltä Latte. Tällä kertaa kävin kuitenkin (itse asiassa jopa kaksi kertaa) kauppakeskus Skanssissa Leonidaksessa. Sieltä saa ihan kohtuuhyvää lattea, sekä halutessaan voi ostaa belgialaista suklaata. Belgialainen suklaa ei ole varsinaista suosikkiani (se on liian makeaa), mutta on hauska ostaa sieltä vaikka lahjaksi ylellinen rasia yksittäisiä suklaakonvehteja.
![]() |
Leonidaksen tiski suklaineen. |
![]() |
Yhdellä seinällä on myynnissä kahvia ja teetä. |