perjantai 25. heinäkuuta 2014

Paremman puutteessa? Lattea purkissa ja vähän viinilasillisessakin.

Tiedät varmaan tunteen, kun ei saa sitä mitä haluaisi. Joskus kuumana kesäpäivänä tekisi mieli kylmää juotavaa, mutta laukusta löytyy vain lämmennyt ja hiilihapoton jaffapullo. Ei kiitos. Tai kylmänä talvipäivänä tekisi mieli lämmin kuppi aitoa kaakaota, jonka päällä on vaahtokarkkeja. Mutta lähin vastaava on seuraavan ABC-myymälän itsepalvelutazzakone. Ei kiitos. Tai kun iltapäivällä väsyttää, ja haluaisi rentoutua ja viettää hetken aikaa ihan itsekseen, pitää luovan tauon, tuulettaa ajatuksiaan ja nähdä maailma uusin silmin (aivoin). Tekisi siis mieli hyvää lattea ja pari palaa tummaa suklaata. Mutta lähin mitä on saatavilla, on jääkaapissa oleva purkkilatte, jonka sait kävelykadulta ilmaisena näytekappaleena. No maistetaan.



Latte original /Valio eila 2,5 dl, kouluarvosana 6
Tuoteseloste:
Ainekset: pastöroitu vähärasvainen maito, sokeri, kahviuute (0,8%), stabilointiaine (karrageeni), aromit (vanilliini) ja D-vitamiini
Ravintosisältö 100g:
energia 230kJ/55 kcal
rasva 1,0g
hiilihydraatit 8,0g, josta sokeria 8,0g
proteiini 3,3g
suola 0,1g
kalsium 110mg




Paulig Frezza Latte 2,5 dl, kouluarvosana 6,5
Tuoteseloste:
Ainekset: vähälaktoosinen maito (90%), espresso kahvi (6,4%), sokeri, aromi, happamuudensäätöaine E500. Kofeiinia kahvista enintään 25mg/100ml.
Ravintosisältö 100g:
energia 60 kcal
rasva 1,8g
hiilihydraatit 7,7g, josta sokeria 7,7g
proteiini 3,1g
suola 0,13g
kalsium 110mg






Nämä kaksi purkkia tuli ostettua Viking Gracelta, josta ei, etsinnöistä huolimatta, löytynyt muunlaista lattea. Kouluarvosana: 5



Tämä yksilö taas on oma lukunsa. Viinilasillisessa on mutteripannussa keitettyä espressoa, ja maito on lämmitetty mikrossa. Omatekoista lattea siis. Päällä vaahtokarkkeja. Ei ollut liian ällöä, vaan oikeastaan tosi hyvää. Kun perustan oman kahvilan, tästä tulee sen hittituote. Sweet latte o'mine on sen nimi sitten.